Fredericia Audi Fredericia
Kongens Kvarter 32
7000 Fredericia
Onsdag 20.03.2024
kl. 15:00 til kl. 18:00

Emne: Bæredygtighed ift. udlejningsejendommen – hvad byder fremtiden på?

Bæredygtighed ift. udlejningsejendommen – hvad byder fremtiden på?

Danske Udlejere inviterer alle udlejere til et gratis kursus.

UNDERVISERE:
Michael Preetzmann
Direktør for Danske Udlejere, byder velkommen og er herudover dagens moderator

Katrine Ziska
Senior specialist i bæredygtighed ved Jyske Bank. Hendes primære fokusområde er at gøre bæredygtighed let forståeligt og praksisnært for hendes kunder

Sofie Ladekjær
Advokat ved Clemens Advokatfirma i Aarhus. Hun arbejder primært med boliglejeret og erhvervslejeret samt fast ejendom

Cristine Toft Ussing
Senioradvokat ved Clemens Advokatfirma i Århus. Hun har speciale i byggeri og fast ejendom, herunder bæredygtighed

Simon Aagaard Enni
Konsulent indenfor machine learning og kunstig intelligens hos Teknologisk Institut. Han har dertil en kandidat- og ph.d.-grad indenfor datalogi og machine learning. 

Forplejning
Vi serverer kaffe og kage

Tilmelding 
Udfyld venligst formularen nederst på siden.

Kurset er gratis for alle udlejere, også selom du ikke er medlem af Danske Udlejere.
 
Vi skal senest have din tilmelding fem hverdage forinden kursusdatoen, men send gerne din tilmelding allerede i dag, da vi fordeler pladserne efter først til mølle-princippet. Der er i alt 200 pladser.

Kursusbeskrivelse
Katrine Ziska: Bæredygtighed er højt oppe på agendaen blandt de fleste danske virksomheder og ejendomsbranchen er bestemt ingen undtagelse. Bæredygtighed er et emne, som du skal forholde dig til i din virksomhed, hvis du vil være konkurrencedygtig og sikre dig gode finansielle vilkår på sigt. Derfor er bæredygtighed og bundlinjen tæt forbundet. Katrine Ziska vil i sin gennemgang give udlejer en indsigt i den finansielle sektors rolle og fokus på bæredygtighed, samt se nærmere på hvordan, at det kan påvirke udlejers forretning. Derudover giver hun lavpraktiske råd til at komme godt i gang med at få rapporteret de relevante nøgletal for udlejers forretning. De rette nøgletal vil i de kommende år kunne give dig en konkurrencefordel og på sigt vil de være ”license to operate”.

Sofie Ladekjær fortæller om tendenserne indenfor erhvervslejeretten og boliglejeretten i relation til ESG og bæredygtighed. Hun ser bl.a. se nærmere på de krav og forventninger, som udlejer og lejer har til hinanden, og hvordan disse krav og forventninger eventuelt håndteres i lejeaftalen mellem parterne. Hun vil ligeledes komme ind på hvilke konsekvenser, der kan være i forbindelse med manglende overholdelse/iagttagelse af kravene. Hendes fokus vil bl.a. være på lejerdata, grøn energi og kommunikation mellem udlejer og lejer. 

Cristine Toft Ussing gennemgår selve rapporteringen omkring bæredygtighedskravene til eksisterende bygninger. Hun belyser herunder hvordan, der kan foretages en analyse af klimaets påvirkning på forskellige bygninger i relation til ESG-rapporteringen, samt de nye bæredygtighedskrav i bygningsreglementet. Hun vil i denne forbindelse komme ind på kravene til opførelse af nye ejendomme henholdsvis renovering af eksisterende ejendomme i forhold til kravene om LCA-beregning og maksimal udledning af CO2.
 
Cristine Toft Ussing vil desuden kort orientere om baggrunden for kravene, for at giver udlejer en bedre forstålse af, hvorfor vi alle beskæftiger os med bæredygtighed.

Simon Aagaard Enni: AI-området har på meget få år gennemgået en teknologisk revolution, og få brancher kan se sig fri for at tage stilling til, hvordan man får det meste ud af nye produkter som ChatGPT, MS CoPilot, o.lign.  I sit indlæg gennemgår han hvad teknologien egentlig kan bruges til, og hvad kan den ikke - hvad er hype, og hvad er kommet for at blive? 
 
Simon Aagaard Enni  giver en en kort introduktion til AI-området samt en grundlæggende forståelse for teknologien bag, der går spadestikket dybere end hype og marketingsmateriale. Oven på denne forståelse giver han et par eksempler på lovende områder, hvor nye AI værktøjer kan spille ind ift. udlejning og bæredygtighed både i lille og stor skala.
 
Kursusoversigt
Danske udlejere udbyder ca. 30 kurser hver forår og ca. 30 kurser hver efterår, hvor vi gennemgår forskellige relevante emner, som f.eks. ind- og fraflytningssyn samt udfyldning af lejekontrakten m.m. Vi opdaterer løbende med nye kurser, så følg med på siden her.

Tilmeldingsformular
Udfyld venligst nedenstående formular for at tilmelde dig kurset. Hvis du ønsker at tilmelde flere deltagere til kurset, bedes du venligst udfylde én formular for hver enkelt deltager.

Fornavn og efternavn (på kursusdeltager) * 
Telefon (på kursusdeltager) *
Mailadresse (på kursusdeltager) *

Medlem: *

    Jeg er medlem

    Jeg er ikke medlem

Login-nummer (skal udfyldes af medlemmer) 
Navn på medlemskab
Skal kun udfyldes af medlemmer, hvis navnet på kursusdeltageren og navnet på dit medlemskab ikke er det samme 

Eventuelle bemærkninger 


Samtykkeerklæring *

Jeg giver samtykke til, at Danske Udlejere må behandle mine personoplysninger for at kunne administrere min tilmelding og eventuel senere afmelding.

Jeg er ligeledes informeret om, at Danske Udlejere ikke videregiver mine personoplysninger til tredjemand, og at Danske Udlejere sletter oplysningerne ved afmelding og ved tilmelding senest 24 måneder efter kursets afholdelse.

Jeg kan til en hver tid trække mit samtykke tilbage ved at sende en mail til kursus@d-u.dk
 

[Tilbage]